Origins super spot remover acne treatment gel

IMG_2824

Нямах намерение да правя ревю на този бързодействащ анти-пъпков гел,но сметнах,че поне една от вас може да попадне пред щанда на Origins,да си хареса миниатюрната тубичка и още по-зле,току виж го купила.Именно заради тази неизвестна дама ще споделя кратко и ясно моето мнение за Super spot remover acne treatment gel,гел за пъпки със салицилова киселина: Не върши никаква работа!

Самият гел има консистенция на лепило,което съхне по-бавно,отколкото позволява търпението ми.Има ухание на лекарство и това далеч нямаше да ме притеснява,ако виждах все пак някаква полза от него.Формулата е без парабени,мин.олио,парафини,фталати,изкуствени оцветители и аромати (по тази линия им давам 6),като салициловата киселина играе роля на активна съставка.В проценти звучи 1,5%(слабо,слабо..),което е съвсем типична цифра,срещана върху етикетите на козметичните продукти за мазна кожа с недостатъци.

Причината да купя мини гелчето($14,50 за 10 мл) е тази,че искам да експериментирам с гамата продукти на бранда.Така да се каже,поставям Ориджинс в списъка с успешните ми открия за последната година,наред с Jurlique,Boscia,Korres.Хубаво е човек да излезе от утъпканите пътеки на супер стандартни марки като Ланком,Есте Лодер,Клиник.

Не,че съм разочарована,по принцип рядко съм УАУ относно такъв тип продукти(за мен пъпка е следствие на вътрешен проблем,пред мръсна кожа,затова гелчета/кремчета са само моментно решение),но очаквах повече ефикастност.От друга страна,чета главно положителни коментари в сайта на Сефора,което отново ме довежда до мисълта,че всичко е до кожа и човек.

Ще изразходя гела,който е вече на половина(месец употреба само върху зоната на зачервената кожа),но не бих купила повторно.За сметка на това,ще задълбая в раздел Крем за лице/Маски/Ексфолианти на марката.

Сайта на ORIGINS http://www.origins.com/index.tmpl, разгледайте го,има куп интересни продукти и всичките с изчистен състав.

IMG_2881 IMG_2869 IMG_2873

This entry was posted in AHAVA Korres Jurlique Boscia Origins. Bookmark the permalink.

Leave a Reply