La mer The refining facial

IMG_9452_2

 • Име -> La mer The refining facial
 • Бранд -> Ла мер
 • Приложение -> Скраб за лице  
 • Текстура -> Крем
 • Цифри -> $85 за 100 мл
 • Къде? -> http://www.cremedelamer.com/
 • Оценка -> 5/6
 • Състав -> На снимката 

Очаквах повече и не по отношение на действе,а като изпипани детайли.Все пак говорим за хай клас марка с цени,повече от неприлични.Кремът ексфолира наистина добре кожата(диамантена пудра!),усещам я мека и дишаща,но оставя след себе си полупрозрачен бял пласт,който се получава след разтъркване,и който е труден за отстраняване.Като лепило.В началото си мислих,че вината е в мен,че не ползвам продукта както трябва.Пробвах на мокра кожа,на леко подсушена,дори на измита и съвсем суха – разлика няма.Не разбирам откъде този воал,може би от каолиновата й основа,но факт.При подсушаване на лицето с кърпа,той ще изчезне.Не успях да го уловя с фотопарат,за съжаление.Светкавицата го заличава,а без светкавица не мога да си позволя снимки,поради тъмнината на деня.

Скраба има деликатна билкова миризма,нежна на допир формула крем(въобще не дразни и зачервява кожата) със ситни микрочастици и както вече споменах,върши чудесна работа на ниво почистване.Спор няма.

Цената не ме смущава,дори смятам,че на фона на ценовият диапазон на бранда,$85 е малка сума за предложеното количество от 100 мл.Продуктът е икономичен и в следващите 6 месеца не планувам покупка на нов ексфолиант.При продължителна употреба,Ла мер обещават смалени пори..аз на такива екстри не се надявам,но е възможно да има действие и върху големината им на по-късен етап.Все още не отчитам разлика,защото закупих The refining facial едва преди 2 седмици,но определено виждам разлика,особено при ползване сутрин на сънлива,’смачкана’ кожа.Веднага я освежава и озарява.Също така оказва положителен ефект върху черни точки(носа),не мисля,че си въобразявам,но като че ли са намалели.

Оценка 5/6 .Може да се ползва и като маска с престой върху кожата от 5 до 10 минути.Казвам това,за да го имате впредвид,като опция при търсене на хубава маскаЕксфолианта особено добре се комбинира с Sisley Radiant Glow express mask.Почти винаги съчетавам по този начин тези 2 продукта,за максимално почистена,озарена и избистрена кожа.Ползвам 2 пъти седмично – веднъж сутрин преди дневен крем и веднъж вечер,преди нощният крем.В състава фигурират добри екстракти и масла.

IMG_9477_2 IMG_9478_2IMG_9454_2 IMG_9510_2 IMG_9490

This entry was posted in LUXURY BRANDS, Бяла козметика. Bookmark the permalink.

2 Responses to La mer The refining facial

 1. Boyana says:

  Винаги съм искала да пробвам продукт на Creme de la Mer, нооо са си ужасно скъпи. Особено любопитна съм за moisturizer-a. Просто се чудя дали наистина са толкова различни колкото се твърди.

 2. coquelicotta says:

  Марка с голямо име,безспорно. Ще задълбая в продуктовата гама Ла Мер,следи сайта:)

Leave a Reply