Empties 15

Поредната,15-та, публикация(това всъщност е една разочароваща публикация) с празни опаковки,която включва предимно натурална козметика на марките Веледа,Бърт’с бийз,Балеа..

  1. Honey Pot sensitive wash – Интимна пяна на изцяло веган основа.Мога само с една дума да я опиша и това ще е кошмар.Ако искате подробности,тогава – пълен кошмар. Изхвърлям я 3/4 пълна,дадох шанс,после още един и така до 7-8 измивания,когато категорично се отказах.Самата пяна се губи още в дланите,а нанесена в интимната област,не се усеща никакво почистване,абсолютно никакво,но пък за сметка на това,на мен ми щипеше.Не знам дали да рискувам с мокрите им интимни кърпички,каквито винаги нося при пътувания(предстои ми такова).
  2. Weleda skin food – Мазен,гъст,тежък крем за много суха кожа за крака,ръце,лакти.Върши чудесна работа като хидратация,но оставя чувство на мазнеене,например когато го ползвам като крем за ръце,не мога нищо да пипам в рамките на 10-на минути,докато не се абсорбира.Ако не се лъжа,това ми е втора опаковка и на този етап на смятам да подновявам.
  3. Weleda Oat replenishing shampoo/Weleda Oat replenishing treatment – шампоан и маска от серията с овес.Не ми харесаха и със сигурност няма да подновя.Шампоана е рядък,средно пенлив и крайно неикономичен(190 мл буквално стигат за 5-6 измивания).Заплита и пресушава сериозно,докато трийтмънта(маската) пооправя положението откъм разплитане,но не доставя необходимата ми хидратация.Имат ужасна,за моето обоняние,миризма.Серията е за суха и повредена коса,като обещава възстановяване на косъма,подхранване и хидратиране.Може при други коси да има по-голям ефект,но при мен той граничи с нула.Имам и балсама от серията,който все още не съм ползвала и дори не съм мотивирана да тествам.
  4. Balea – крем за крака Fuss balsam Lovely и крем за ръце Buttermilk and lemon.За тези,които не знаят – имам някаква мания(лека форма на лудост хаха) да ползвам кремове за крака по 4-5 пъти дневно,не мога да търпя суха,дърпаща кожа на стъпалата и смело мога да твърдя,че имам огромен опит.Е,този крем за крака e ужасен и се нарежда най-долу в класацията ми.Формулата е бедна и химична,не омекотява добре,не хидратира.Нанасям го,първите 15-на минути е ок,след което не усещам въобще да съм го ползвала и в такъв случай,винаги прибягвам до друг крем,който да оправи положението.Знам,че е евтин(пратиха ми го от България),но не бих дала и 50 стотинки за това нещо.Крема за ръце обаче ми хареса – по-мазен и богат ми се стори,омекотява и ухае на лимони.Няма да купя повторно,защото 1/нямаме ДМ в Щатите и 2/ползвала съм далеч по-добри кремове за ръце,но ви го препоръчвам като добра и евтина алтернатива.
  5. Burts bees – За тази американска марка мога да напиша цял роман,и ако бебешката им линия продукти е чудесна(отгледах дъщеря си с пчеличките на Бърт),но бялата и цветна козметика са meh.Имат някои сполучливи продукти наистина,не бих ги зачертала категорично,но се знае,че не са топ оф дъ топ.В тази публикация изхвърлям : хидратираща маска 110 мл,ползвана едва няколко пъти – не прави абсолютно нищо на кожата ви,купувана преди повече от година.Запазила съм я с идеята да дам шанс,но нямам вече излишно място за ненужни тубички и флакончета.Колкото и некачествени,нерезултатни да са дадени козметики за мен,все съм склонна да тествам отново,когато кожата е в друго състояние или друг сезон.Вторият продукт е BB cream light SPF 15,ползвах го три пъти и все ми докарваха обрив на лицето под форма на ситни,червени пъпки.Има минимално покритие,почти незабележимо.Ексфолиант за лице Peach & willow bark deep pore scrub.Имам тънка кожа,този скраб въобще не е подходящ за мен.Съдържа натрушени кайсиеви костилки и са супер болезнени на лицето.Също така не виждам някакъв ефект откъм почистени пори,освен зачервена кожа.Отказах се и бях решила да доизразходя за тялото,но долавям миризма на гранясало(щом е натурална козметика,не трае дълго) и го изхвърлям на половина ползван.В бурканчето пък е друг скраб за лице с цитруси,но съм го забравила(веднъж отворен и ползван за проба) и вмомента е твърд като камък.Все още ухае лимоново и приятно.Нямам никакви впечатления обаче как е като продукт,но въобще не очаквам да е уау уау,като част от бялата козметика на Burt’s bees.С удоволствие се разделям с гореспоменатите 4 .

This entry was posted in EMPTIES. Bookmark the permalink.

Leave a Reply