Clarins toning lotion with Iris (alcohol-free)

IMG_4665

Приятно изненадана съм от лосиона,всъщност няма място за изненади,защото харесвам Кларинс и досега нямам оплаквания от бранда.Има някои неща,които не са Уау (от ФДТ им се обривам задължително,базата за грим е идентична с Лореалската маджик нещо си),но като цяло са една стабилна и добра марка за козметика и грим.Използват интересни растителни екстракти,които ми привличат вниманието.

Купих си го,защото бях в търсене на нов продукт от рода,а и беше с оферта,повече от прилична – $32 за 400 мл тоник,не е никак за подценяване,по принцип редовната цена е $22 за 200 мл.Със закупуването на още един продукт(избрах 4-ка палитра,за които съвсем скоро ще пиша http://www.facebook.com/photo.php?fbid=209716599174319&set=a.181519175327395.63694.178206882325291&type=1&theater ),получих още подаръци : комплект лосион(пак същия) и тоалетно мляко,и двата по 100 мл.И това не е всичко 🙂 , от предна поръчка получих отново лосиона в 100 мл и ако направим сметките правилно,на финал съм със 600 мл тоник Clarins toning lotion with Iris, който навярно ще ползвам дълго,мнооого дълго време.Малките шишенца са например,удобни при пътувания.

Най-тържествено анонсирам,че в близката година,лосион за лице няма да си купя.Ако го направя,моля да ми се направи забележка,защото този ми акт,ще е продиктуван от харчливост,и съвсем не от нужда.

Обратно към продукта…какво искате да знаете,бай дъ уей?

На мен много ми харесва формулата : нежен,неагресивен тоник,не дразни кожата(няма алкохол),ухае страхотно свежарско на цветя и билки.Не изсужава лицето,не го чувствам опъващо и зажадняло за порция крем.Ползвам ежедневно,предимно по някое време следобяд,когато започна да усещам кожата си омазнена или не я усещам чиста и търся свежест.Минавам просто с добре напоено тампонче  и voila,нищо повече.Кожата ми е мека и мирише приятно.Съдържа сок от алое(втори компонент в рецептата),екстракт от корена на цветето Ирис и разни други благинки,които съм неспособна да преведа…все хубави билки и растения някакви.Не виждам парабени,но предполагам,че има има друг вид консерванти.Харесва ми също така наличието на помпичка,с която ползването на голямото шише става лесно и практично.

Грим не съм почиствала,а само насъбрана мръсотия,прах по лицето.Не бих и желала,защото за грим ползвам тоалетно мляко или олио, гел и Кларисоник,но никога тоник.

Също така пише,че освен почистването им,смалява и порите.Е,силно се съмнявам,но все пак се надявам на това ООоо,чудо на чудесата – смалени пори.Не само,че ги искам смалени,искам съвсем да се разкарат,да са толкова малки,че и под лупа,да не ги виждам.

Времето ще покажа…давам му шанс за дълги месеци напред.

Намерих картинка в интернет,където е обяснено в %, как три лосиона на Кларинс действат благоприятно на кожата. (не знам чия е,иначе бих споменала източника)

кларинс

Оценка 6/6 Харесва ми и се надявам да проработи и над порите,така,както обещава етикета.

IMG_4643 IMG_4646 IMG_4651

This entry was posted in Clarins, Бяла козметика. Bookmark the permalink.

Leave a Reply