2 вида зеленчукови крокети

IMG_6992м

Днес определено ми е ден за вихрене из кухнята.Не се оплаквам.Има ли по-релаксиращ начин от този? Не,няма,със сигурност не и за мен.Наред с веганските кексчета,рецепта тук -> http://coquelicotta.com/?p=4734 и зеленчуковите крокети,за които става дума в тази публикация,вмомента правя и тесто за козуначени кифлички с орехи и Нутела.

Както се подразбира,нямам време за губене,затова веднага минавам към рецептата(която не е нещо невиждано и нечувано за вас и ще ми спести писане на празни приказки). 🙂

Необходими продукти за зеленчукови крокети, първи вид : около 1,5 кг сварени картофи (комбинирам жълти и лилави за по-приятен и оригинален вид),150 гр сирене,1 малка главичка лук,2 жълтъка,магданоз.

Необходими продукти за зеленчукови крокети,втори вид : сварени моркови,грах,праз,тиквичка и картофи.(количество по избор),розмарин,лук,2 жълтъка.

От двете смеси,правите крокети с прилична форма,които преди да сложите в мазнината,трябва да оваляте в разбитите на лека пяна 4 белтъка,останали от яйцата.След като ги извадите от тигана,отцедете излишната мазнина,като използвате кухненска картия,върху която ще поставите крокетите.

Бон апети,а аз се захващам с третата рецепта.

This entry was posted in Gourmet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply