CHANEL MASQUE DÉSTRESSANT PURETÉ PURIFYING CREAM MASK

IMG_2059

  • Име -> Chanel masque déstressant pureté purifying cream mask
  • Бранд -> Шанел
  • Приложение -> Maска за лице($50 за 75 мл)
  • Текстура -> Крем на глинена основа
  • Къде? -> В магазините, където се предлага марката
  • Оценка -> 5/6  
  • Състав -> (На снимката)

Не знам какво да мисля.Не съм сигурна,че я харесвам толкова,че да кажа ‘впечатлена съм’.Бих казала – хубава маска без повече.Сега,като се замисля,маските на Jurlique и Boscia са ниво над Chanel masque déstressant pureté purifying cream mask и лично за мен,предпочитани последно време пред всички останали,с които разполагам в шкафа.

Все пак,мнението ми е изградено на база 3 ползвания на продукта и може би,би било е по-добре да изчакам известно време,преди да пусна публикацията.Както и да е,не обичам да си оставям нещата на половина,затова ще довърша това,което започнах.

Истината е,че това е една стандартна глинена маска,която не прави УАУ с лицето,въпреки,че го усещам чисто и меко на допир.Също така е подходяща за мазна кожа,казват,абсорбира насъбраният себум под форма мазният,лъщящ слой и предотвратява бързото повторно омазняване.Мирише приятно флорално.

Много гъста формула,съхне бързо,в рамките на 3,4 минути,след което започвам да усещам опъване и дори щипане.Да,да…буквално ми пари,особено около очите,силно избягвайте.Причината е в състава на маската(който има няколко интересни екстракта,а останалото е химия),плюс факта,че вмомента ползвам през ден Estee Lauder Idealist Dual-Action Refinishing Treatment ,който придизвиква свръхчувствителност на кожата,заради киселините в състава си,същите тези,които се намират и в шанелската маска – Бета Хидрокси,Гликолова,Салицилова киселини.Последният път(вчера) се чувствах добре.Явно прекалявам с киселините и ще намаля употребата им…така или иначе,започна да излиза слънце(време беше!!!),а не е желателно да ги комплектовам със слънчевите лъчи.Имаше го отново опъването,което е типично при каолиновите маски и не съм изненадана.Отмивам с топла вода,като в същото време правя масаж на лицето с кръгови движения.Навик,не знам дали действа,но ми е по-лесно да отмия засъхналият продукт.

Един от плюсовете на маската е да релаксира и освобождава кожата от стрес.Е,аз такова нещо не усещам.Какво ще рече ‘реклаксирана,успокоена кожа на лицето’? Защипана със щипките за пране кожа в продължение на часове,в последствие освободена от напрежението ли?

Във всеки случай,не е лоша маска,макар,че не е най-доброто,което можем да купим вмомента на пазара.Ок е,ми е мисълта.Плюс това е сравнително скъп продукт(но пък и 75 мл!,да не пренебрегваме цифрата),според мен плащаме повече за етикета със знайно име.

Оценка 5/6 Ще си я употребя с удоволствие,но не бих купила повторно.Нямам мазна кожа,в противен случай,би ми била по-полезна,смятам.

IMG_2064 IMG_2195 IMG_2079 IMG_2159 IMG_2200

This entry was posted in LUXURY BRANDS, Бяла козметика, Маски за лице. Bookmark the permalink.

Leave a Reply