Нови покупки,грижа за косата

IMG_9295

В тази публикация ще ви представя накратко покупките ми на продукти за коса през последните 4 месеца.Повечето от тях не са ви непознати,нито като марка,нито като действие и резултат.Изключително много си обичам и поддържам косата,откъдето и перманентни грижи за нейният добър вид.

Списък с продуктите :

Kérastase Nutritive Maskintense : подхранваща маска за суха и фина коса.Това е любимата ми маска за всички времена,обожавам я,преобразява косата ми от суха,раздърпана и изтощена в подхранена,лъскава,лесна за разресване,жилава коса.

Kérastase Bain Chroma Riche system aqua-ionic : шампоан за боядисана коса.Също сред предпочитаните ми продукти за коса,въобще – нищо лошо не мога да кажа за цялата серия продукти за коса.Винаги се запасявам с този шампоан,вмомента ползвам/складирам 3 флакона.

Redken All Soft – шампоан + балсам + маска : Отново разкошни продукти.Втората ми по любимост серия на Редкен,след тази на Extreme.Прави косата хипер мека,лежерна,свободно падаща.

Keratin Complex infusion therapy(протеини),shine serum : Нов за мен продукт,досега употребяван едва 2 пъти.Първият път прекалих със серума,толкова,че косата ми слепна,имаше вид на мазна,немита с дни и се наложи отново да вляза в банята.Повторението беше сполучливо,наистина допринася за страхотен блясък,но предпочитам да ползвам серума само в крайщата поради мазната консистенция.

Keratin Complex infusion therapy(протеини),keratin infusion.Както се подразбира от името,продуктът представлява кератинова терапия,която цели подхранване,възстановяване и реконструктиране на косъма.Позволява употреба както на мокра,подсушена само с кърпа,коса преди сешоар(като финиш),така и на съвсем суха.Много добър продукт,когато усетя косата си изморена и нуждаеща се от силна доза ‘стабилизатор’,ползвам протеиновата инфузия.Скъп продукт,$40 за 100 мл.

L’Oreal Advanced haircare Powder Moisture,хидратиращ шампоан + хидратираща маска за нормална към суха коса.Шампоана,както всеки един хипермаркетски шампоан,със съвсем малко количество продукт,се постига много пяна(без изненади,втора съставка – SLS).Измива добре косата.Не го ползвам,освен няколко пъти,за да добия представа как е,що е,как се държи в комбинация с маската на серията.Апропо маската,впечатлена съм,УАУ съм,защото не съм предполагала,че продукт на $7 ще прави косата ми така,както маска за $47 : мека,напоена,хидратирана и лесна за разресване коса.

PHYTO phytonectar,екстремно подхранващ шампоан.Харесва ми това,че е богата на хубави съставки формула : екстракт от цветя на портокалово дърво,билки,кокосово масло,соев протеин…Обаче не ми върши никаква работа – не се пени,не измива никак добре косата,дори ухае химично(изненадващо с оглед рецептата).Вмомента ползвам шампоана и се моля да свършва по-бързо,след 4 употреби,съм вече на половината флакон.Продукти за коса ми се свидят да хвърлям,особено пък с растителни,натурални съставки,иначе да го бях пратила вече в кофата.

Chi Straight Guard smoothing styling cream – стилизиращ финиш с термозащитна функция.Заглажда леко косата,забелязвам лек блясък.Никак нелош продукт.Ухае по същият начин,както копринената инфузия.

Chi silk infusion,така популярната коприна на Чи : реконструктор,омекотява и изглажда косъма.Има мазна,гъста консистенция тип кристали за коса.Нанася се само по дължините.Често ползвам и харесвам,дори посвикнах с абсурдното ухание на арабски парфюм.

Fekkai full volume пяна за коса,дава обем и плътност.Не ми харесва особено,слепва ми косата.

Fekkai Coiff Controle,Ironless Straightening cream – това вече е много добър  стилизиращ крем за изглаждане на косата.Ползва се на леко подсушена коса преди сешоар със специална четка (с цел да се изправи).Не ползвам така четка и въпреки това забелязвам полирана,обемна и приятна коса.Икономичен продукт($30 за 100 мл).

IMG_9313

 

This entry was posted in Shopping, Коса. Bookmark the permalink.

One Response to Нови покупки,грижа за косата

  1. ilovewine@abv.bg says:

    А за сухи краища да ми препоръчаш нещо? Бяха станали като метла след омбрето на Л’ореал, в момента спасявам положението с един балсам, но искам нещо наистина подхранващо, което да заглажда и да омекотява….

Leave a Reply