L’ Occitane en Provence Brightening instant exfoliator

IMG_0007

  • Име -> L’ Occitane en Provence brightening instant exfoliator
  • Бранд ->  Л’ Окситан ан Прованс
  • Приложение -> Ексфолиант
  • Текстура -> Гел, 75 мл 
  • Къде? -> В магазините, където се предлага бранда, online  http://www.feelunique.com/search?csf=true&q=l+occitane&go=
  • Оценка -> 4/6    

С Л’ Окситан сме добри познати още от годините, когато живеех във Франция. Бранда е създаден през далечната 1976 година от Оливие Босан с идеята да популяризира натуралната, чиста козметика made in France, както и да пресъздаде автентичното Средиземноморието във всеки един от продуктите.

Днес ще се запознаем с ексфолиатора от серията с масло от Immortelle ( да прощавате лошият ми български, Безсмъртниче? ) храст, растящ по брега на Средиземно море и чиито листа и стъбла се ползват в козметиката за направа на кремове с антибактериално и антивъзпалително действие.

Ексфолиатора обещава подобряване на общото състояние на кожата, изглаждане и изравняване на тена, благоприятства синтеза на колаген и фаворизира обновяването на клетките. Препоръчат ползване 1-2 пъти седмично, с уговорката да се избягва околоочния контур.

IMG_1668

Моято оценка за продукта е 4. Микро частичките не ексфолират достатъчно. Бих го определила по-скоро като измивен гел, отколкото като ексфолиант. Тоест, не върши главното си предназначение, което е bad, veeeeery bad. От друга страна, забелязвам леко освежаване на кожата. Миризмата е особена. Цената му на американския пазар ( $36 за 75 мл) е завишена и не бих повторила покупката.

 

 

This entry was posted in L' Occitane en Provence, Бяла козметика. Bookmark the permalink.

Leave a Reply