Clinique turnaround instant facial

IMG_1360

 • Име -> Clinique turnaround instant facial
 • Бранд -> Клиник 
 • Приложение -> Маска – Ексфолиант за лице ($37,50 за 75 мл)
 • Текстура -> Крем с ексфолиращи частици
 • Къде? -> В магазините, където се предлага бранда
 • Оценка -> 5,5/6    
 • Състав -> На снимките

Действа на принципа на микродермабразиото,но обещава по-поносима болка и по-малко стрес за кожата.Първо,микродермабразио съм правила и е средно болезнено(зависи и с каква ‘пила’ ще се търка кожата).Ексфолианта на Клиник е по-болезнен,направо нетърпим.Проблема не идва от големината на микрочастиците(ситни са),а от това,че са грапави,твърди и при допир с лицето и търкането в кожата,си причинявам сериозна болка и зачервяване.Държа тук да отбележа,че имам една изключително,досадно,мега трудна,чувствителна кожа,самата тя е тънка и всякакви по-груби манипулации ме изкарват извън зоната на комфорт.

Съветват да се ползва 2-3 пъти/седмично,с уговорката,маската-ексфолиант да престои поне 5 минути на лицето,след което,с масажни действия,да се отмие.Самият крем представлява гъста смес в небесно син цвят,примесена с блещукащи микро гранули – интересна консистенция.Предполагам,че именно тези блестулки са причината,след употреба на маската-ексфолиант,лицето буквално да изгрее като слънчице.

Въпреки болезненото търкане,кожата видимо се тройно “О” : освежава,озарява и омекотява.Зачервяването при мен се губи на 10-тата минути,докато кожата се възстанови и придобие нормалният си,млечно-бял тен.Сходен продукт e ексфолианта на Есте Лодер Estée Lauder Idealist Dual-Action Refinishing Treatment ,но като че ли не забелязвам до такава степен озаряване,както при Clinique turnaround instant facial.Този път няма да направя грешка да ползвам ежедневно подобен тип ‘груб’ продукт,защото с ексофлианта на Есте Лодер,например,си докарах лишеи и раздразнена кожа (предозирането с киселини не води до нищо хубаво).Clinique turnaround instant facial съдържа салицилова киселина в ролята на ‘обелващият’ кожата елемент и ще спазвам указанията от  употреба до 2-3 пъти седмично.

Оценка 5,5/6 Само и единствено заради болезненото усещане по време на масажните движения.Серия Clinique turnaround се поставя в ‘anti age’ категорията продукти за лице,но персонално смятам,че маската-ексфолиант е подходящ продукт,както за младежка кожа,така и за зряла.Ексфолиране и дълбоко почистване на ненужният слой мъртви клетки и натрупани замърсявания е задължителна процедура при всяка кожа,независимо на каква възраст е тя.

IMG_1403 IMG_1411 IMG_1378 IMG_1424 IMG_1442 IMG_1431 IMG_1448 IMG_1455 IMG_1466

 

This entry was posted in Clinique, Бяла козметика. Bookmark the permalink.

5 Responses to Clinique turnaround instant facial

 1. Polina says:

  Отново много добре написано ревю, дава ясна престава за продукта (нека и субективна, но е много изчерпателна). Поздрави, все повече ми харесва блогът ти! 🙂

 2. coquelicotta says:

  Благодаря за милите думи! 🙂

 3. Pingback: CoquelicoTTa | Dior Capture Totale Emulsion multi-perfection

 4. Pingback: CoquelicoTTa | Clinique Moisture Surge overnight mask

 5. Pingback: CoquelicoTTa | Clinique Turnaround concentrаte radiance renewer

Leave a Reply