Clarins Super Restorative Rеplenishing Comfort Mask

_5867506

  • Име -> Super Restorative Rеplenishing Comfort Mask
  • Бранд -> Кларинс
  • Предназначение -> Възстановяваща маска за лице, дневна/нощна грижа за зряла, загубила виталност и здрав вид кожа($62 за 75 мл)
  • Текстура -> Крем
  • Къде? -> http://www.feelunique.com/p/Clarins-Super-Restorative-Replenishing-Comfort-Mask-75ml   с безплатна доставка до България
  • Оценка -> 6/6

Това, което ще прочетете от опаковката : За 10 минути, тази богата, кремообразна маска на Кларинс ще преобрази кожата ви – ще я освежи, ще я подхрани, ще я подсили, ще стимулира продукцията на колаген, ще я омекоти и ще изравни тена й. С напредване на годините и неизбежните хормонални изменения, кожата търпи ред промени, а с тази маска ще възвърне младежкият си и свеж вид. И т.н…

Рядко се доверявам на етикети и реклами, но що се отнася до тази маска, заставам зад всяка написана дума. Истината е, че нищо от описаното не е преувеличено, дори смятам, че суперлативите са спестени. Ползвам 2 пъти седмично с функция на нощна грижа без отмиване. На почистено лице, намазвам на тънък слой върху бузи, чело, брадичка и врат (пазя околоочния контур). Крема попива в рамките на 15-на минути, след което можете да си легнете, без страх, че маската ще остави следи по възглавницата. Не оставя мазен филм по лицето. На следващата сутрин измийте лицето с обичайните измивни средства, с които разполагате. Подходяща е за всеки тип кожа. Има лек ефект на ексфолиант, благодарение на гликоловата киселина в състава си. Ухае приятно на ненатрапчива плодова миризма. Сред основните съставки са масло от манго, масло от ший, магданоз, билки и цветни екстракти. Съдържа също така Pueraria lobata/Кudzu – растение от семейство бобови с азиатски произход, успешно култивирано днес в Америка, Канада, Сев. Италия, Австралия. Използва се в медицината, козметиката и кулинарията.

Обширна гама продукти на Кларинс можете да намерите / закупите тук -> http://bg.strawberrynet.com/product-search/?searchField=clarins (на български език)

Кларинс е известна френска марка на декоративна и бяла козметика, базирана на ‘extraits de plantes’, тоест предлагаща продукти със силно присъствие на гореспоменатите активни агенти – билки, семки, масла, цветя и корени на растения. Маската е част от серията Clarins Restorative, която е предназначена за зряла кожа 50+ и ценово варира от $62  (маската) до $140 (серуми и концентрат), но ако не отговаря на възрастовата ми група, то тя задоволява нуждата на кожата ми от ултра подхранване и освежаване. Това е втората ми опаковка и препоръчвам тази маска.

Състав на възстановяващата маска – балсам с интензивно действие :

IMG_0160

IMG_1340

IMG_0177

This entry was posted in Clarins, Бяла козметика, Маски за лице and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply