Estee Lauder Resilience Lift Extreme – ultra firming mask

IMG_7495

  • Име -> Estée Lauder Resilience Lift Extreme – ultra firming mask
  • Бранд -> Есте Лодер
  • Приложение -> Маска за лице ($42 без такса за 75 мл)
  • Текстура -> Крем 
  • Къде? -> В магазините, където се продава марката
  • Оценка -> 6/6

Обажда се един ден Зарчето и казва “Мамеее,донеси ми от Щатите хубава маска за лице,по твой избор”.Отговарям “Добре,майка ми.Имаш я”,като на момента знам каква да бъде тя.Тук държа да отворя една голяма скоба и да ви кажа,че става въпрос за жена на 50+,за която Гарние и Лореал са черешката на тортата в козметичният бизнес и когато й намекна да разнообрази горепосочените с по-сериозни марки,тя моментално ме реже,че нямало разлика между крем за 20 лв и такъв за 200 лв.

Аз имам различно мнение по въпроса,но също така уважавам и приемем всяко чуждо решение.В крайна сметка,всеки да преценя според личните си предпочитание и портмоне,какво да си купува и ползва.

Още щом чух нейната реплика,веднага си казах : маската на Estee Lauder Resilience Lift Extreme – ultra firming mask,която е тъкмо за нейните години и тип кожа(отпусната и с бръчки).Отдавна я заглеждам,но не е подходяща на кожата ми и затова съм все пас.Сега обаче,имайки я вече в ръцете си,не можах да се въздържа от проба и лични впечатления.

Маската е с консистенция на крем за лице,средна гъстота.Ухае страаааахотно на скъп флорален парфюм,идентичен аромат за цялата серия.Дневният и нощен крем са по-слаби откъм ухание,за разлика от маската,където концетрацията на парфюм е значителна.Нанесена на лицето,кожата ми буквално я изпива и не оставя никаква следа освен леко мазнеене,съвсем търпимо и естетично.Ползвах я вече 3 пъти и винаги като нощна маска.На сутринта лицето ми изглеждаше отпочинало и дори след измиване с обичайният гел,я усещах по различен начин,нещо като свръх нахранена и хидратирана.По линия на бръчки и стегнатост няма как да кажа,но ще допълня сред време публикацията на база употребата от дамата,за която е предназначена.Икономична е,трябва ви толкова количество,колкото и крем за лице,в същото време,тубичката е 75 мл.

Според етикета,маската се ползва 2 пъти седмично или според вашето желание.Съветват да престои върху лицето 10-15 минути,след което да се изплакне или почисти с памуче.Както казах по-горе,маската позволява да бъде ползвана и като заместител на нощният крем.От екипа на Есте Лодер,препоръчват маската,както и самата серия Resilience Lift на жени 40+,с бръчки и отпусната,похабена,изморена кожа.Всички продукти съдържат екстракт от Мимоза,минерали,ензими,които стимулират естественото производство на колаген и еластин,в борбата за една стегната и поддържана кожа.

Оценка 6/6 на база общото поведение върху моето лице.Дори и да не опъне лицето като след ботоксиране(което ще е съвсем в реда на нещата)със сигурност няма да навреди.Най-малкото ще работи за една подхранена,здрава,освежена кожа.

IMG_7534IMG_7484 IMG_7489 IMG_7566 IMG_7553 IMG_7559 IMG_7532 IMG_7514 IMG_7520

This entry was posted in Estee Lauder, Маски за лице. Bookmark the permalink.

One Response to Estee Lauder Resilience Lift Extreme – ultra firming mask

  1. Kremenka says:

    Една забележка относно състава: съдържа Petrolatum – това е вазелин, т.е. производно от минерално олио. За мен не е нещо лошо, но знам, че ти не го харесваш. Има също и няколко евтини синтетични емолиента, които са твърди мастни киселини и потенциално могат да запушат порите ти. Напред в съдържанието е Butylene Glycol – емолиент, но потенциален дразнител за чувствителна кожа в дългосрочен план. Наличието на масла и растителни екстракти екстракти не е никак лошо, но с тези евтини съставки на първа линия…

Leave a Reply