Bourjois Rouge Edition #17 Rose Millésime

IMG_0371

Малко ми е трудно да стартирам тази публикация,защото Буржоа е марка,която никак не фигурира в козметичната ми чантичка,поне не и през последните години.На времето,когато живеех във Франция съм купувала тяхни гримове,но сега..Буржоа в Щатите не се продават,освен може би в някое симпатично френско магазинче със специални етикети “Produit fabriqué en France”.

Точно,защото ми обедня опита с марката,реших сега,докато съм на ‘почивка’ в България да експериментирам.Тук се продават във всяка една по-голяма парфюмерия.Купих си лакочистител,червило,лак за нокти(дори 2 броя,но единият предназначен за подарък).На всички тях ще направя ревюта и ето,стартирам с хидратиращото червило.

Bourjois Rouge Edition #17 Rose Millésime (18 лв за 3,5 гр).Купих от местна парфююмерия с доста добре заредена експозиция.Пудри,ФДТ,спирали…не ме вълнуват,веднага насочих внимание към глосовете,лаковете и червилата.

Червило #17 е един от 18-те нюанса на новата серия Rouge Edition,червило в нежно розовата гама.В гилзата(стандартна и с нищо незапомняща се) изглежда по-тъмно,отколкото в действителност е върху устните.Върху устни,приема много приятен,коралов цвят.Като усещане – меки,овлажнени устни.Присъства блясък,прави устните сочни.Като трайност обаче не е Уау,при мен издържа около 2-3 часа,след което се налага да подновя.Губи се равномерно,което е хубавото в случая и дори да не ъпдейтнем с нова доза цвят,не изглежда грозно и не стои на петна.Дори след пълното загубване на червилото,усните продължават да имат лека розовееща следа.В интернет не мога да открие списък със състава,но ще опитам да уловя етикета на снимка.Надписите са изключително миниатюрни и бледи…с оглед моите аматьорски умения във фотографията,не обещавам!На пръв прочит,няма минерално олио и парабени.

Какво друго да ви споделя…hmm? не смятам да купувам други нюанси.Не,защото мнението ми за серията не е добро,а защото нямам нужда.Избягвам да купувам козметика тук,защото после трябва да се носят обратно към Щатите.На фона на вече пълните куфари…хайде,да не усложняваме и без това досадното пътуване. ;–)

IMG_0352 IMG_0434 IMG_0409 IMG_0379 IMG_0402 IMG_0509 IMG_0533

This entry was posted in Грим, Купено от супермаркета. Bookmark the permalink.

2 Responses to Bourjois Rouge Edition #17 Rose Millésime

  1. Svetla says:

    уау, цветът е страхотен 🙂 Винаги съм смятала, че си много добър фотограф, снимките са си прекрасни 🙂
    *офтопик въпросче – с какво снимаш*

  2. coquelicotta says:

    Благодаря.Самокритична съм от глава до пети и повечето ми работа,в моите очи,все не е на максимално ниво.Не ползвам фотошоп и други сходни програми за моделиране на снимките,та в този ред на мисли – да,не са чак толкова зле.
    Уча се да снимам с Canon T3(като за начало),отделно купувам обективи,светкавица и аксесоари.

Leave a Reply