Селски зеленчуци,задушени в зехтин и домашен червен пипер!

IMG_0582

Най-най,ама най-любимата ми храна след рибата,са задушените зеленчуци,богато къпани в зехтин и подправки.Миам ви казвам.

Всъщност,какво да ви казвам…вие си знаете.Има ли някой,който да не е правил/хапвал задушени летни зеленчуци?Най-големите късметлии дори ще наберат от собствената им градината необходимите продукти,знаейки че са чиста от химии храна.

На снимката виждате порция от пресни картофи,тиквичка,1 пасиран домат,лук,магданоз(обожавам!),сушени гъби,задушени в домашен(специално донесен от Гърция зехтин) и домашен червен пипер,който няма нищо общо с този в торбички,който купуваме от супера – много по-ароматен,с истински вкус на червена чушка.

Приготвям по следният начин: всички зеленчуци режа на дребни кубчета.Първо задушавам картофите,защото им трябва повече време,за да омекнат.Добавям лука,нарязан на едри ленти,гъбите,тиквичките,домата.Едва няколко минути преди да изключа топлината,финализирам с магданоза,за да запазя максимално аромата и вкуса му.Добавям червеният пипер.Този път нямам розмарин под ръка,иначе слагам задължително.Поднася уникален аромат на картофите.Не съм добавяла вода в ястието.Задушавам в тенджера с тефлоново покритие.

P.S. Свободни сте да експериментирате с каквито зеленчуци пожелаете: моркови,карфиол,царевица,зелен боб,броколи,чушки..

This entry was posted in Gourmet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply