Bioderma Sebium Global Intensive purifying care

IMG_1794

Със средно голямо желание започвам да пиша това ревю,въпреки че минава 2 полунощ и съм изтощена.Кремчето е добро.Обещава да бори пъпки,черни точки и възпаления,също така,да регулира отделянето на себум.Ако имате такива екстри,защо не пробвате?

Нямам голям опит с Биодерма,освен през годините,когато живеех във Франция и купувах от време на време.Нито с хубаво,нито с лошо съм ги запомнила.

Обратно в днешни дни,бях в аптеката,разглеждах щендерите,от това нямам нужда,онова не ползвам,трето – имам в излишък.. и така.На тръгване,почти излязла с празни ръце(чудо на чудесата!) погледът ми се спря на серията за проблемна кожа на въпросният бранд.Я,да видим…Реших да купя крема(23,90 лв) с цел проба и да,доволна съм от избора ми.Пъпки нямам в изобилие(появяват се тук-там покрай месечните случки),нито кожата ми е прекомерно мазна(нормална е по принцип) и въпреки това,кремът “Интензивна грижа срещу несъвършенства” ми се отразява благодатно.Е,не мога да разчитам на него за подхранване в дълбочина,затова съчетавам с други козметични продукти.

Има консистенция на средно гъст крем,който изцяло и моментално се поема от кожата и я прави мека.ОБАЧЕ! ако предозирате,несъмнено ще получите ‘кир ефект’…много е досадно,особено за такива като мен,които смело и обилно мажат.Имам усещане,че съм сложила матираща пудра.Ухае дискретно и приятно.Не е агресивен продукт,въпреки типичните съставки(киселини,алкохол) в продуктите за акнеична кожа,което ме води на мисълта,че е съвсем подходящ и за чувствителна такава.

Въпреки суперлативите,веднага ще намеря негатив,още един – кремът се предлага в миниатюрна тубичка,несъмнено подходяща за пътувания,но при мен,навярно тя ще бъде изразходвана за не повече от 20-на дни.Ползвам сутрин и вечер,като задължително комбинирам със серум: сутрин Визионер на Ланком,вечер – Идеалист илуминатор на Есте Лодер.

Ако трябва да оценявам продукта,бих му дала 4,5/6 поради това,че оставя неабсорбирал се слой върху кожата и второ – оскъдната опаковка.Не бих повторила покупката,не е лош наистина,но има далеч по-добри кремове на пазара.Продуктите на Биодерма ще намерите във всички по-големи аптеки-дистрибутори.

IMG_1787IMG_1825IMG_1845 IMG_1766

 

This entry was posted in Бяла козметика, Ревю по желание на читателите. Bookmark the permalink.

Leave a Reply